Du vet at Norsk Akevittfestival har sin helt egne festivalakevitt? Vi feirer 11 år med Grom-akevitten, som i år har fått mer eller mindre den samme resepten som fjorårets festivalakevitt – som var en skikkelig slager.
Grom-akevitten er en edle blend som er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet. Kompleks smak av karve, fennikel og koriander. Lang ettersmak med sherry- og madeiratoner. Den passer godt til dessert eller avec.
Det ble tappet 500 nummererte flasker i forbindelse med årets akevittfestival, finnes på det lokale Vinmonopolet.
Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.
Vi sees på Norsk Akevittfestival på Gjøvik 29. september til 1. oktober!
Comments