top of page

Årets festivalakevitt er tappet!

Basert på suksessoppskriften fra våre tidligere årganger med festivalakevitt; "Grom" er endelig tappet og klar til å bli konsumert av det glade akevittdrikkende folk!

Norsk Akevittfestival har sin helt egne festivalakevitt, titulert "Grom", et dialektord fra Toten som omtaler noe som kjekt eller godt - perfekt for vår akevitt!


I år bærer flasken et helt nytt preg med ny flaske og spesiallaget etikett fra vår festivalkunstner Nico Widerberg.


Grom-akevitten er en edle blend som er basert på alle de viktigste akevittstilene i landet. Kompleks smak av karve, fennikel og koriander. Lang ettersmak med sherry- og madeiratoner. Den passer godt til dessert eller avec.


Det ble tappet 500 nummererte flasker i forbindelse med årets akevittfestival, finnes på det lokale Vinmonopolet.


Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.


Vi sees på Norsk Akevittfestival på gjøvik 28.-30. september 2023!

Comments


bottom of page